Cum se fabrica boltarii? Relativ simplu.  Betonul semiuscat este turnat in matrite speciale, apoi presat cu ajutorul vibropreselor.

In principiu, exista doua mari tipuri de boltari: de zidarie si de fundatie. In functie de aceste destinatii, ei au anumite forme si, in general, caracteristici bine definite.

Boltarii de fundatie se folosesc pentru constructia fundatiilor zidurilor portante, fie ca este vorba de cladiri industriale, fie ca este vorba de cladiri civile. Domeniul de aplicabilitate? Universal, incepand de la pivnita, continuand cu garajul si eventuale anexe ale cladirii! Structurile astfel construite pot fi consolidate prin turnarea betonului armat direct in zidarie, fara o cofrare prealabila.

Boltarii de zidarie pot fi utilizati aproape oriunde se impune construirea unui zid, inclusiv la construirea unui gard! Cu acelasi succes pot fi utilizati atat la construirea zidurilor exterioare, cat si la ridicarea celor interioare.

Un caz special este cel al boltarilor din beton ce imita piatra despicata. Acestia au rol nu doar functional, ci si decorativ, cu ajutorul lor se poate construi o fatada foarte frumoasa!

Avantajele folosirii boltarilor? Sunt de marime mare, deci se lucreaza cu spor, peretii se ridica vazand cu ochii. In comparatie cu, de pilda, caramida ceramica, lucrul este mai mult decat evident. Un alt avantaj este dimensiunea exacta, cu implicatii pozitive asupra timpului de lucru, a costului manoperei si, mai ales, a calitatii lucrarii executate.

SC. THESSALONIKI INTERNATIONAL S.R.L.
CIF: -
Soseaua Alexandriei nr. 268, Localitatea Cornetu, Ilfov
CP: 765061 Cornetu (Romania)
Tel: 0723.240.839

office@dalepavaje.ro